به گزارش شهرآرانیوز، انتشار کلیپ ضرب و شتم یکی از کارگران روزمزد علی آبادکتول در فضای مجازی احساسات بسیاری از مردم به ویژه گلستانیها را جریحهدار کرده است، در توضیحات این کلیپ آمده که کارگر مضروب برای پیگیری بیمه و احقاق حق خود به دفتر کار پیمانکار مراجعه میکند، اما توسط برادر و همسر پیمانکار خدمات شهری علیآبادکتول از طریق "بیل" مورد ضرب و شتم قرار میگیرد.
به دنبال انتشار این کلیپ گزنده در فضای مجازی، خبر اخراج کارگر مضروب ناراحتی مردم را دوچندان کرده است.
شهرداری علیآبادکتول پیش از این نیز در دوران کرونا به دلیل سوءاستفاده از سهمیه واکسن پاکبانان و تزریق خارج از نوبت واکسن کرونا بر سر زبانها افتاده بود و این روزها نیز به دلیل ضرب و شتم کارگر زحمتکش شهرداری در تیررس خبرها قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر علی آبادکتول در خصوص جزئیات این ماجرا گفت: همیشه شهرداری و همچنین شهردار محترم کارگران را اولویت دانستند و شکی بر این مسئله نیست و کارگران میدانند که شهردار و شورای شهر علی آبادکتول پشتیبان و حامی آنها بوده اند، اما در ماجرای ضرب و شتم باید مسئله کاملتر بررسی و سپس این توضیحات مطرح میشد.
محمود زنگانه ادامه داد: بحث بین این پیمانکار و کارگر مضروب مربوط به امروز و دیروز نبوده و مدتها بوده که بحثهایی بین آنها وجود داشت، کارگری که ۱۴ ماه به صورت روزمرد کار میکند و در همچنان در این وضعیت باقی میماند و تعیین تکلیف نمیشود طبیعی است که آستانه تحملش پایین میآید.
وی با بیان اینکه تکریم کارگر و نیرویی که زیردست ما کار میکند واجب است، گفت: حتی اگر کارگر به من حرف درشتی بزند و من بخواهم همان واکنش او را تکرار کنم دیگر سنگ روی سنگ بنا نمیشود، شنیدهها حاکی از این است که وقتی این کارگر توسط پیمانکار اخراج میشود برای اعتراض به دفتر شهردار مراجعه میکند، اما شهردار به دلیل مشغله نتوانست با وی ملاقات کند؛ انتظار از مدیران بیشتر است و در چنین مواقعی باید پای حرف کارگران بنشینند.
رئیس شورای اسلامی شهر علی آبادکتول با بیان اینکه شاید اگر مدیران وقت سیاست بهتری اعمال میکردند امروز کار به اینجا نمیکشید، تصریح کرد: آیا حقوق کارگر سه ماه عقب نمانده است؟ آیا توانستیم همه امکانات و خدمات رفاهی کارگران را کامل پرداخت کنیم البته این دلیل نمیشود که کارگر دست به ضرب و شتم بزند، اما مشکلات کارگر هم باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
زنگانه اضافه کرد: حتی اگر کارگر مضروب غیبت کرده باشد و بی نظم بود باز هم کسی مجاز به ضرب و شتم ایشان نبود، کارگر میگوید که غیب غیرموجه نداشته و قبل از آن مرخصی گرفته و با مرخصی وی هم موافقت شده است، شنیدهها نشان میدهد که کارگر مضروب با مراجعه به دفتر پیمانکار میخواست علت غیبت را توضیح دهد که با توضیحات نامناسب و اخراج از اتاق مواجه شده که وقتی در حال غرولند بوده مورد ضرب و شتم قرار میگیرد و به گفته یکی از شاهدان؛ کارگر برای دفاع از خود بیل را برداشت و با همان بیل هم کتک خورد.
وی با بیان اینکه با این اتفاق به مردم و قشر کارگر توهین شده و مسئولان هم باید تحلیل و تحقیق خود را کامل کنند و سپس دست به بیانیه بزنند، گفت: حتی صحبتهای امروز بنده نیز قطعی و کامل نیست چراکه تحقیقات در خصوص این ماجرا ادامه دارد؛ از طرفی در فیلم منتشره چند نفر در ضرب و شتم مشارکت دارند، اما فقط دو نفر تعلیق شدند حال آنکه همه حاضران در آن ماجرا باید بازخواست شوند.
شهردار علی آبادکتول نیز در این باره گفت: ابتدا صمیمانه از مردم گلستان و علی آبادکتول عذرخواهی میکنم اتفاقی که افتاد بسیار زشت و نامیمون بود، البته این کلیپ همه ماجرا نبود و ابعاد دیگری هم داشت و فقط از اواسط ماجرا فیلم گرفته شد.
محمد کوهستانی اضافه کرد: همان موقع که از ماجرا مطلع شدم از شورای شهر و دستگاههای نظارتی و دادستانی موضوع را پیگیر شدم، کارگران در مجموعه شهرداری همیشه مورد حمایت ما بودند این وظیفه ما است و هیچ منتی هم نیست.
وی با بیان اینکه این موضوع جوانب دیگری هم دارد و اینطور که در فضای مجازی به آن پرداخته شد نبوده است، تصریح کرد: کارگری که مورد ضرب و شتم قرار گرفت کارگر روزمزد برای مجموعه پیمانکاری بود، خدمات شهری و فضای سبز از سال ۹۸ به بخش خصوصی واگذار شد و ما بر کار آنها جنبه نظارتی داریم، ماجرا از این قرار بود که کارگر شب قبل در محل کار حاضر نشد و نماینده پیمانکار طی تماسهای متعدد خواستار بازگشت ایشان میشوند که وقتی روز بعدی به محل کار میآید مشاجره لفظی و سپس فیزیکی رخ میدهد، ابتدا ایشان ضربه سیلی و ضربه پشت بیل به سرپرست کارگران میزند و این فردی که برادر پیمانکار و کارگر مجموعه است احساسی میشود و بیل را از دست کارگر مضروب میگیرد و این اتفاق ناپسند رخ میدهد.
شهردار علی آبادکتول تاکید کرد: در حال حاضر پیمانکار و دو کارگر برای روشنشدن دقیق موضوع از کار تعلیق شدند تا تصمیم نهایی گرفته شود، خط قرمز ما کارگران هستند و با مقصر و یا مقصران به شدیدترین نحو ممکن برخورد میشود و تفاوتی نمیکند که چه کسی باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه احساسات مردم جریحهدار شد و نباید کار به اینجا کشیده میشد، گفت: اینطور نیست که این کارگر را به اتاق خودم راه نداده باشم، درب اتاقم همیشه به روی کارگران باز است بنده، چون در جلسه بودم نتوانستم با ایشان ملاقات کنم.
کوهستانی اخراج کارگر مضروب را تکذیب کرد و افزود: در حال حاضر پیمانکار تعلیق است و اجازه کار ندارد چطور در چنین وضعیتی میتواند حکم اخراج کارگر را صادر کند؟
شهردار علیآبادکتول به شائبههای تاخیر در پرداخت حقوق کارگران شهرداری هم پاسخ داد و یادآور شد: در حقوقدهی و پرداخت مزایا ابتدا کارگران فضای سبز در اولویت قرار میگیرند و اینطور نیست که ما کارگر را نادیده بگیریم.
دادستان علی آبادکتول نیز در خصوص آخرین جزئیات این پرونده و پیگیری قضایی اظهار کرد: متاسفانه در این حادثه ضرب و جرح صورت گرفت که طرفین شکایت کردند و اظهارات دو طرف گرفته شد و این موضوع نیازمند طی کردن روند قضایی است و علاوه بر ماجرای ضرب و جرح در خصوص نقض حقوق شهروندی نیز پرونده تشکیل شده است.
حسینعلی ایزد با بیان اینکه ماجرای ضرب و شتم این پاکبان شهرداری علی آبادکتول با فوریت در حال پیگیری است و پرونده در اسرع وقت خاتمه پیدا میکند، تاکید کرد: با مقصران این حادثه برخورد قاطع میشود.
وی اضافه کرد: در ابتدای امر که گزارش از ناحیه مراجع ذی ربط واصل شد بررسی موضوع در دستور کار قرار گرفت و بنا به رعایت عدالت توضیحات را از هر دو طرف و شهردار علی آبادکتول دریافت کردیم.
دادستان علیآبادکتول با بیان اینکه در این جامعه همه دارای کرامت انسانی هستند و هیچ کسی حق تعرض به فرد دیگر را ندارد، گفت: در حال حاضر دستور تعلیق پیمانکار و کارگر را صادر کردیم، اما اگر حق با این کارگر زحمتکش باشد تمام حق و حقوق کارگر بازگرانده میشود و مورد تشویق قرار میگیرد.
منبع: ایسنا